Total de visualitzacions de pàgina:

2 d’abr. 2008

7 d'abril 18h 30m Sara Lovera (Méxic) presenta documental 'Viudas del carbón' . Centre Internacional de Premsa de Barcelona


Hola a totes,
ens trobarem en aquest acte organitzat per la Xarxa i seria bo que en fessim la máxima difusió possible. La nostra companya Sara Lovera és una de les gran periodistes d' Amèrica Llatina i celebrem que ens faci aquesta visita. Ens ha dit que per a ella es sempre un gran plaer trobar-se amb les companyes de la Xarxa Internacional a Catalunya.
Comissió de Coordinació
XIDPIC.CAT-XIPAVG
Barcelona, 1 d'abril de 2008

----------------------------------------------------------------------

La XIDPIC.CAT- XIPAVG, l'ADPC i la Comissió de Periodisme Solidari del CPC, amb la col·laboració del Centre Internacional de Premsa de Barcelona

PRESENTEN A:

Sara Lovera i el documental 'Viudas del carbón (mujeres sin nombre)', basat en la investigació d'aquesta reconeguda periodista.

L'acte serà el proper dilluns dia 7 d'abril a les 18h 30 m al Centre Internacional de Premsa de Barcelona, Rambla de Catalunya 10, primer pis.

Per a les i els convocants a aquest acte serà una gran satisfacció poder compartir amb vosaltres el treball i les paraules en viu d'aquesta gran periodista i feminista mexicana, que va escriure als diaris ElDía, unomásuno, La Jornada i directora del suplemento Doble Jornada, directora fundadora de Comunicación e Información de la Mujer, AC (CIMAC).

Sara Lovera és també una de les grans impulsores de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (Red Internacional de Periodistas con Visión de Género).

L'acte consistirà en el visionat del documental, d'una hora de duració, junt a la introducció que ens farà la pròpia periodista i que ben segur serà un privilegi per a tota l'assistència.

Després, el documental restarà a la disposició d'aquelles associacions o col·lectius que en vulguin fer difusió.

Sinopsis del documental:

El 19 de febrero de 2006, en la mina 8 del conjunto minero Pasta de Conchos explotó dejando atrapados a 65 mineros; en esta ocasión las viudas no guardaron silencio, alzaron la voz para pedir algo muy sencillo: que les entreguen los cuerpos de sus maridos. Dos años después esta demanda no ha sido satisfecha y la empresa ha determinado el cierre definitivo de la mina. Este documental presenta el testimonio de estas viudas así como de las que enviudaron en años anteriores y por diferentes explosiones, ellas narran cómo han vivido después de estas tragedias personales y colectivas. También muestra el testimonio de la única mujer que trabaja en la explotación del carbón en México (se prohibió la entrada de mujeres a las minas en 1887 en Francia), y el documental nos cuestiona acerca de la feminización de este oficio.

Duración 60 minutos

Realizadora: Rosario Novoa

Investigación periodística: Sara Lovera corresponsal de Semlac en México

Fotografía Alejandro Márquez

Música original Daniel Vallejo, Vladimir Garnica y Odisea Valenzuela

Producida por Didaxis Proyectos y Comunicación y la WAcc.

Con el apoyo de la diputada Marina Arvizu

Diseño DVD: Arre, Eréndira Garnica y Regina Santoscoy.

Barcelona, 31 de març de 2008

XIDPIC.CAT- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya)

Comissió de Periodisme Solidari del CPC (Col·legi de Periodistes de Catalunya)

amb la col·laboració del Centre Internacional de Premsa de Barcelona


----------------------------------------------------------------------

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...