Total de visualitzacions de pàgina:

5 de març 2008

Actes de tot tipus al voltant del 8 de març


La lluita a favor d'abort lliure i gratuit, protagonista del 8 de març 2008

Aquest 8 de març ve ple d'actes a tot arreu.
Consulteu alguns dels actes a l'Agenda de Dones/Món.
A Barcelona, la majoria dels actes han estat organitzats per la Comissió del 8 de marc, qu treballa a Ca la Dona, encara que també propossen activitats el departament d'Igualtat de Treball de la Generalitat (Consulteu crònica a AmecoPress), a les Biblioteques de Barcelona (cicle de Matriarcats), al Centre de Cultura de Dones i a l'Espai Francesca Bonnemaison, així com altres actes organitzats per moltissims grups de dones de barris, com el de les dones de Nou Barris. El dijous 6 es fará el Debat Central al CCCB, i comptará amb Marcel·la Güell, membre de l'antic Col·lectiu DAIA (Dones per l'Anticoncepció i l'Avortament), que a l'anys 80 van ser les pioneres a la reinvidació d'un abort lliure i gratuit, i que van lluitar per la implatació de oficines de informació que van ser l'inici dels centres de palnificació familiar municipals. Angela Botero Pulgarín, activista feminista del moviment pels drets sexuals i reproductius de Colòmbia (Medellín), que actualment treballa a l'associació Genera-Enlaces de Madrid. Tania Sabatini, activista feminista d'Itàlia del Grup de lesbianes de Roma.
En aquest acte es parlara del que va ser la lluita en favor del dret a l'avortament i el dret al propi cos enla nostra història, se informara d'altres contextos internacionals que ens ajudin a analitzar la situació que estem vivint i cap a on volem anar.També, se presentarà la Campanya pel Dret a l'Avortament, amb les mes de mil autoinculpacions d'abort o de col.laboració presentat als jutjats de guardia de Barcelona.

El divendes 7, de 5 a 9 es podrà gaudir d'una marató d'audiovisuals al centre de cultura de Dones Francesca Bonnemaison (sala Gran). Consuteu crònica sobre aquesta Marató a Ameco Press

El dissabte 8 haurà la manifestació unitaria, que com cada any sortirà de la plaça Universitat, i també el festival FEMELEK , festival de "dones i Música elctrònica" que es podrà escoltar per radio -internet gràcies a la feina de les companyes de Radio Paka(del que troben més info en la anterior noticia), que es realitza durant tot el dia al Convent de sant Agustí.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...