Total de visualitzacions de pàgina:

8 d’abr. 2008

Premis Llibertat d'Expressió 2008 que atorga la Unió de Periodistes Valencians

La periodista i escriptora mexicana, Lydia Cacho, l'associació , Acció Cultural del País Valencià, el col.lectiu "Ja en tenim Prou", i els humoristes gràfics de la revista satírica " El Jueves", Manel Fontdevilla i Guillermo Torres, Premis Llibertat d'Expressió 2008 que atorga la Unió de Periodistes Valencians.

Els guardons, que enguany compleixen 27 anys, es lliuraran el 12 de maig ( dilluns, a les 12'00 h) a l'Aula Magna de l'edifici La Nau de la Universitat de València.

Acció Cultural del País Valencià és la titular dels repetidors que permeten la difusió de la cadena TV3 en el territori valencià i la presència dels qual i permanència ha estat motiu de persecució política per part del Govern de la Generalitat Valenciana. El premi reconeix el seu treball per la normalització de les emissions de TV3 en l'àmbit autonòmic, el dret a la pluralitat informativa i la liure circulació de senyals televisius en un marc actual sense fronteres.

El premi a, "Ja en Tenim Prou" reconeix la tasca del col·lectiu social valencià en defensa de les llibertats, la pluralitat, la libertat d'expressió i veracitat informativa en els mitjans públics així com la possibilitat de participació social en la vida pública.

Els humoristes gràfics, Manel Fontdevilla i Guillermo Torres són els autors de la vinyeta de "El Jueves" que il.lustrava la portada segrestada per ordre judicial a l' incloure una sàtira sobre els Prínceps d'Astúries.

En el cas de la periodista Lydia Cacho, la Unió reconeix la seva tasca en pro dels drets humans i els seus treballs de denúncia sobre les màfies mexicanes organitzades i l'explotació sexual o la violència de gènere, una feina que li ha causat una continua persecució personal i intel.lectual. La periodista és autora d'obres com : "Los Demonios del Edén" en el qual denúncia la màfia de la pederastia a Mèxic "Esta boca es mia" o "Memorias de una Infamia".

UNIO DE PERIODISTES VALENCIANS
unioperiodistes@unioperiodistes.orghttp://www.unioperiodistes.org/
Plaça Forn Sant Nicolau, nº 6 baix esquerra
46001 València
Telf. 96 392 09 68 / Fax: 96 391 68 52

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...