Total de visualitzacions de pàgina:

8 d’abr. 2008

La periodista mexicana Sara Lovera presenta a Barcelona el documental 'Viudas del carbón'

http://es.noticias.yahoo.com/ep/20080407/tlc-la-periodista-mexicana-sara-lovera-p-5da5357.html
Europa Press Europa Press - lunes, 7 de abril, 21.37

BARCELONA, 7 d'abril (EUROPA PRESS) - La periodista mexicana Sara Lovera ha presentat aquesta tarda a Barcelona el documental 'Viudas del carbón', que recull el testimoni de diverses viudes de les víctimes d'un accident en una mina de Mèxic.

El documental s'ha pogut veure avui en un acte organitzat per la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIPDIC.CAR-XIPAVG), l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració del Centre Internacional de Premsa de Barcelona.

El documental presenta el testimoni de les viudes dels 65 miners que el 19 de febrer del 2006 van quedar atrapats després d'explotar una mina del conjunt miner de Pasta de Conchos. Aquestes viudes van sol·licitar que els entreguessin els cossos de les víctimes, cosa que dos anys després encara no han aconseguit.

Aquest treball d'investigació periodística de Lovera incorpora també el testimoni d'altres viudes que també van perdre les seves parelles com a conseqüències d'accidents a les mines. A més, mostra el testimoni de l'única dona que treballava en l'explotació del carbó a Mèxic i qüestiona la feminització en el sector miner.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...