Total de visualitzacions de pàgina:

7 d’abr. 2010

La periodista catalana Mònica Bernabé Premi Internacional de Periodisme ' Julio A. Parrado '

Lola Fernandez 07.04.2010
SPA

Aquest dimecres 7 d'abril, a la tarda a la ciutat andalusa de Còrdova, es fa lliurament del Premi Internacinal de Periodisme 'Julio A. Parrado ' que convoca el Sindicat de Periodistes d'Andalusia en la seva quarta edició i que aquest any ha recaigut en la periodista Monica Bernabe Fernandez, corresponsal a l'Afganistan des de fa vuit anys.

Segons va destacar el mes de març el jurat "Monica Bernabe mereix aquest premi per la seva trajectòria periodística juntament amb la seva acció com a presidenta de l'Associació pels Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA)". El jurat també va destacar la seva "exemplar tasca d'informar i la seva generosa dedicació al poble afganès així com el seu treball continuat com a periodista en una de les zones de conflicte armat més perilloses i complexes. El fet de ser l'única periodista de l'Estat espanyol que resideix permanentment a l'Afganistan permet conèixer a través de les seves cròniques la realitat del drama del poble afganès ".

El Sindicat de Periodistes d'Andalusia convoca aquest premi en homenatge al periodista cordovès Julio Anguita Parrado, mort a la guerra de l'Iraq el 7 d'abril de 2003 i té com a objectiu reconèixer una trajectòria professional brillant, compromesa amb la defensa dels drets humans, de periodistes o col • lectius de periodistes que hagin treballat en zones en conflicte bèl.lic o d'especial violència social.

En les anteriors edicions el premi Julio A. Parrado va ser per la periodista iraquiana Eman Ahamd (2007), el periodista Eduardo Marquez de CESO-FIP Colòmbia (2008) i per a la periodista de la RDCongo, Caddy Adzuba (2009)

Cliqueu l'enllaç amb les seves cròniques al bloc que té en el diari 'El Mundo', del qual és corresponsal.

http://www.elmundo.es/elmundo/blogs/2009/rumboalvalledelamuerte/index.html

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...