Total de visualitzacions de pàgina:

30 d’abr. 2010

La Unio europea pot ser una porta oberta a l'Igualtat d'Oportunitats


Juana Lahousse-Juárez, Designada des de l'1 de març com a directora general de Comunicació del Parlament Europeu, és la primera dona espanyola en arribar al càrrec més alt de l'Administració de la Unió Europea, reemplaça en el lloc a la italiana Francesca Ratti. Coordinarà 33 oficines d'informació del Parlament Europeu distribuïts en 27 estats membres.
Lahousse-Juárez s'ha imposat com a reptes garantir que la informació arribi a tots els ciutadans, als mitjans de comunicació i als líders d'opinió, coordinarà, promocionarà i difondrà les
activitats de la Unió Europea.
Per complir amb aquests objectius compta amb més de 700 funcionaris al seu càrrec
Amb l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea, el 1986 Lahousse-Juárez, graduada en pedagogia i llicenciada en interpretació, inicia la seva trajectòria com a intèrpret al Parlament Europeu, ocupant diferents càrrecs entre d'altres, com a presidenta del Comitè per a la Igualtat d'Oportunitats ( COPEC), Directora de Comunicació a la Direcció General d'Informació, directora general de Traducció i Edició.
Lahousse-Juárez, que va estar a Barcelona l'abril passat dictant una conferència a l'observatori Ateneu, denominat: "De Roma a Lisboa: Europa es construeix comunicant", i en un dinar de treball per a periodistes auspiciat per l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) en col.laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, va parlar de la seva trajectòria i del repte complex però apassionant que li ha representat arribar a aquesta posició, considera que: "la Unió Europea és una porta oberta a noves oportunitats i cal que hi hagi una major presència de les dones en tots els espais. "A nosaltres ens agrada que se'ns vegi, que se'ns escolti", va dir.
A la seva conferència, la directora del Parlament Europeu va expressar que: "La construcció Europea, ideada i iniciada pels països fundadors a principis dels anys 50, segueix sent ara per ara, un exemple únic de creació d'un espai polític i democràtic que ha sabut integrar al llarg de la seva història, les divergències i les diferències entre les cultures ".
Text: Diva Criado P. Fotos i vídeo: Susana Sosa Villafañe
Consultar article en castellà a La Otra Opinión
Edició: Associació Mon Comunicació

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...