Total de visualitzacions de pàgina:

22 de set. 2008

Com podem treballar amb les dones comunicadores dels països de la mediterrània: Agenda i Recomenacions

A la reunió de periodistes de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació de Gènere i de països en conflicte de la Mediterrània, amb periodistes de la XIDPIC.CAT (que està integrada a la Xarxa Mediterrània) i amb responsables de comunicació i gènere de diverses ONG i associacions de Catalunya, els dies 15 i 16 de setembre al IEMED, es va el.laborar un "Projecte de Ponència amb Agenda i Recomancions sobre el gènere i el Tractament Iinformatiu dels països en conflicte", per aportar des de Catalunya, a les III Jornades de periodistes de la Medíterrània, Marraquesh 23 i 24 d'octubre 08)

Quan s'aprovi el redactat d'aquesta ponència, per a les participants en aquesta trobada, es farà pùblica Marrraquesh, a les III de periodistes de la Mediterrània (consultar Programa) i s'arrivarana uns acords assamblearis sobre la mateixa,


Cal destacar que la ponencia incedeix en les Lleis de família i la seva aplicació, així com en les diferents violències que s’exerceixen sobre les dones: tant les domestiques com les que es viuen pels conflictes bèl·lics, econòmics, socials, etc.
Entre les tasques que proposa aquesta ponència destaca la realització d'un resum sobre la legislació vigent sobre els drets de les dones en els diferents països, mostrant les contradiccions amb les seves respectives constitucions, i amb els documents internacionals firmats sobre drets humans. Per això hi ha un compromis de recollir la documentació existent sobre el tema i requerir a un equip de juristes per a l’elaboració de tot el material. Els països on ja s’està treballant aquest tema són: Jordània, Síria Egipte, Líban i Palestina


A la elaboració de la ponència van participar: Marian Galindo (periodista, ex-corresponsal a Síria, com a relatora; Kawther Salam (periodista Palestina – exilada a Àustria, amb el traductor: Ramin D.), Haifa Haidar (Presidenta de la Unió de Dones Jordanes); Ma. Àngels Roque (Directora de la revista ‘Quaderns de la Mediterrània’ de l’IEMed); Montse Minobis (Presidenta Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores); Marta Ayora, Tona Gusi i Lídia Vilalta (de la Comissió XIDPIC.CAT –Xarxa Mediterrània); Salwua l’Aquaji el Gharbi (responsable d’UNESCO- Gènere, en Màrroc); Marga Pont (responsable de Comunicació de COOPERACCIÓ), Montse Benito (Comunicació i responsable de temes de Gènere d’ENTREPOBLES), Monica Ximeno (Presidenta de Acsur-Catalunya) Cristina Martínez (responsable de Comunicació d’ ACSUR - Gènere). Com a observadores van participar també Montserrrat. G. Sosa (XIDPIC.CAT/ACSI), Júlia López (XIDPIC.CAT/Moncomunicació), Leonor Sedó (XIDPIC.CAT/’39 y mas’), Anni Karounni (XIDPIC.cat) i Susana Oñoro(Xarxa europea de dones periodistes)

Aquest event s'ha publicat a: Monic aX
* 39 y mas

* clariana de comunicacio

* En ingles
* comunicacio 21

*
cooperaccio

Info de Julia López

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...