Total de visualitzacions de pàgina:

8 de set. 2008

Bones pràctiques en el tractament informatiu de les noticies sobre els països en conflicte a la Mediterrània

Bones pràctiques, des de la Visió de Gènere, en el tractament informatiu de les noticies sobre els països en conflicte a la Mediterrània.

TROBADA-REUNIÓ dies 15 i 16 de Setembre a l'IEMed

Trobada - reunió de periodistes de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació de Gènere, de països en conflicte de la Mediterrània, amb periodistes de la XIDPIC.CAT (que està integrada a la Xarxa Mediterrània) i amb responsables de comunicació i gènere de diverses ONG i associacions de Catalunya. Organitzada per: XIDPIC.CAT, Oficina per la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya i IEMed (Institut Europeu de la Mediterrània) Te com a objectiu elaborar una ponència amb agenda i recomanacions sobre el gènere i el tractament informatiu de les noticies sobre els països en conflicte.

Posteriorment, es presentarà el 23 d'octubre a les III Jornades de Periodistes i Comunicadores a Marrakech, organitzades per la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació de Gènere

PROGRAMA PROVISIONAL

ELABORACIÓ D'AGENDA GUIA DE BONES PRÀCTIQUES (RECOMANACIONS):

Lloc: Sala del Consell - IEMed

Data: 15/09

Periodistes de la Xarxa Mediterrània, XIDPIC.CAT, IEMed, i Periodistes/Comunicadores d' ONG

Participants: Marian Galindo (periodista Síria - Estat Espanyol); Kawther Salam (periodista Palestina – Àustria. traductor: Ramin D.), Haifa Haidar (Presidenta de la Unió de Dones Jordanes, que compta amb periodistes de la Xarxa Mediterrània); Ma. Àngels Roque (Directora de la revista ‘Quaderns de la Mediterrània’ de l’IEMed); Montse Minobis (Presidenta AD.XIDPIC.CAT); Marta Ayora, Tona Gusi i Lídia Vilalta (Comissió XIDPIC.CAT –Xarxa Mediterrània); Salwua l’Aquaji el Gharbi (responsable d’UNESCO- Gènere); Marga Pont (responsable de Comunicació de COOPERACCIÓ), Fabiola Llanos ( periodista i responsable de sensibilització de COOPERACCIÓ), Montse Benito (Comunicació i responsable de temes de Gènere d’ENTREPOBLES), Cristina Martínez (responsable de Comunicació d’ ACSUR - Gènere);

10.00 h - 14h Discussió de les diverses aportacions de periodistes - comunicadores recollides en un treball previ de dos mesos

11h 30m pausa - café

16 h - 18h Posada en comú i primera redacció aportacions periodistes – comunicadores

S’incorporen: Montse G. Sosa (XIDPIC.CAT/ACSI), Maria Palomares (periodista ‘Ciutat Vella Masala’/ Dones x Dones), Júlia López (XIDPIC.CAT/Moncomunicació), Leonor Sedó (XIDPIC.CAT/’39 y mas’)

Data: 16/09

10.00 h - 14h Periodistes i Comunicadores i Responsables de Gènere d'ONG.

S’incorporen: Anna Morero (responsable de formació i especialista en gènere de COOPERACCIÓ); Suelma Beiruk (Dones de Negre); Fatima Ahmed (IBN Batuta, Montse Cervera, Carmen Murias (Dones per la Pau), Hend/Afifa (Al Hanan ) 10h - 14h Exposició i discussió aportacions Gènere ONG i segona redacció 11'30h pausa-café per a 15 persones

16 - 18h Sessió Oberta a altres periodistes i Comunicadores. Aportacions.

S’incorporen: Maria Palomares (periodista ‘Ciutat Vella Masala’/ Dones x Dones) Teresa Bau (Vila Web); Montse G. Sosa (ACSI), Júlia López (Moncomunicació), Conxa Garcia (Ones de Dones), Dolors Viñas (XIDPIC.CAT/9 Nou), Leonor Sedó (XIDPIC.CAT/’39 y mas’)

----------------------------------------------------------------------------------------------

El treball previ s’ha fet per internet amb periodistes de països en conflicte: Palestina, Israel, Síria, Jordània i Líban i amb responsables de comunicació i/o gènere de les ONG i associacions.

Els eixos temàtics giraran al voltant de generar unes bones pràctiques periodístiques (agenda i recomanacions) per a la resolució no violenta dels conflictes des de la comunicació de gènere. Els resultats es presentaran a les Jornades de Periodistes i Comunicadores de Marràqueix, els dies 23 i 24 d'Octubre de 2008. La relatora d'aquestes jornades a Marràqueix serà la periodista Mariam Galindo. I Maria-Àngels Roque en farà una ponència presencial.

A les sessions hi participaran entre 15 i 20 persones màxim. La premsa es convocarà per la darrera sessió: el dia 16 de 16h a 18h. Entrevistes a concertar amb Jordi Bertran de l’IEMed i Lídia Vilalta de la XIDPIC.CAT.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...