Total de visualitzacions de pàgina:

8 de nov. 2009

Com integrar la informació sobre drogues i VIH en l’agenda dels Mitjans?


La informació sobre drogues i VIH, des del punt de vista de les persones afectades o d’usuaris/es de diferents tipus de drogues i les seves conseqüències estan completament absents dels mitjans de comunicació, tant dels generalistes com els especialitzats.

Aquesta és una de les conclusions de la taula de debat que va tenir lloc el 15 d’octubre en la sala de Juntes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A la taula, hi van assistir un grup d’experts i expertes de FAUDAS (Federació Estatal de Persones Afectades per les Drogues i el VIH), de diverses associacions i ONGD, conjuntament amb professionals de la informació de diferents mitjans. La taula rodona duia per nom: “Com integrar la informació sobre Drogues i VIH en l’agenda dels mitjans?, i en ella es va parlar de les conseqüències tràgiques que fa anys va tenir el tractament de la informació sobre la pandèmia de la Sida o de la marginació a les persones consumidores de drogues, a qui se segueix estigmatitzant com a protagonistes de caos i desordre social. A la taula, es va tractar en profunditat del tema de gènere en relació a aquest tipus d’informacions i sobre la invisibilitat de les dones.

Per a Virginia Montañes, responsable de comunicació de FAUDAS i Expresidenta de la Coalició Europea per a Polítiques de Drogues Justes i Eficaces, cal tenir en compte que a més a més que d’aquests temes se’n parla poc en els mitjans, “les dones afectades o protagonistes del consum, ni tan sols existim, i exceptuant-ne els països menys desenvolupats, sembla ser que ja no correm cap perill d’infectar-nos o infectar els altres”.

[+info a: moncomunicacio]

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...