Total de visualitzacions de pàgina:

9 d’oct. 2009

LLiurats els Premis de l'ADPC: Per una Comunicació no sexista

Per Tona Gusi
Comuniquem en Xarxa i Clariana de comunicació

El passat dimecres dia 7 d'octubre l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya va lliurar el Premis de comunicació que concedeix anualment des de fa 15 anys.

Més de 200 persones varen assistir a aquest acte a la LLotja de Mar, seu actual de la Cambra de Comerç.

Hi haguerem moments emotius com la recollida per part de M. Milagros Pérez Oliva del Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per fer un periodisme rigorós i evitant estereotips de gènere. També foren molt aplaudides la fotògrafa Colita, premiada amb el Trajectòria periodística 2009 i la sotsdirectora de la Revista ELLE per la defensa del codi professional de la revista.

Les polítiques Marta Selva (Presidenta de l'ICD), Elsa Blasco (regidoria Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona i Imma Moraleda (diputada de la Diputació de Barcelona Regidora de Nous Usos Socials del Temps de l'Ajuntament de Barcelona) varen voler incidir amb llurs discuros sobre la necessitat de fer polítiques públiques a favor de les dones, d'aconseguir més participació política per part de les dones i de la conveniència que els mitjans visualitzin els avenços en aquest sentit.

Karme Freixa, blocaire de 'Cicatrices Transgènicas' i membra activa de l'ADPC i de la XIDPIC.CAT llegí el text de la campanya ja iniciada ' Per una premsa de qualitat no compris diaris que portin anuncis de prostitució'.

La Presidenta de l'ADPC, Montserrat Puig, va destacar la importància de les xarxes i dels blocs en aquests darrers anys per la difusió de les notícies amb visió de gènere. Va destacar a banda de 'Cicatrices Transgènicas'; 'Clariana de comunicació i 'Clarianacomunicacion'; i 'Moncomunicació'. Anuncià que aquesta mateixa setmana ha de sortir la nova revista on-line de l'AADPC 'Dones digital', que neix amb la voluntat de contribuir a difondre el periodisme amb visió de gènere.

Durant l'acte i a través d'una pantalla es repetia la convocatòria del II Congrés de Dones de Barcelona que es realitzarà aquests propers 16 i 17 d'octubre.

Relació de premis, premiades i premiats:
. Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per produir eines que faciliten el treball periodístic i el tractament de la violència contra les dones: Diari "Público"
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per la publicació del MANIFEST defensant el treball professional de les dones: Revista "ELLE"
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per fer un periodisme rigorós i evitant estereotips de gènere: M. Milagros Pérez Oliva (defensora del lector a El País)
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per les iniciatives tecnològiques i el foment de les TIC entre els col·lectius femenins: Dones en Xarxa
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per uns continguts equilibrats en la representació d’homes i dones en els programes d’entreteniment de TV Programa "El Club" de TV3, dirigit per Albert Om
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts no estereotipats en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de TV: Programa "La Tarda" de BTV, dirigit per Elisenda Roca i Adam Martín
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts equitatius per a homes i dones en programes de TV: Programa "Angles" de la Xarxa Audiovisual Local, dirigit per Jordi Sacristán
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per introduir valors d’igualtat en una campanya de comunicació institucional Regidoria de Polítiques de Gènere i Usos del Temps de l' Ajuntament de Terrassa
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per modificar el llenguatge que es fa servir a l’esport i visibilitzar les DONES: Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i Unió de Federacions Esportives de Catalunya
· Premi a la Trajectòria periodística 2009. Per tota una trajectòria professional reproduint la realitat amb una “altra” mirada Fotògrafa "Colita"
· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per utilitzar la imatge de la dona com un OBJECTE: Club Harley Butts Bike Rally de Lloret de Mar
· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per la campanya contra l’avortament i la utilització de la reproducció d’un fetus Revista "Alba"

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...