Total de visualitzacions de pàgina:

6 d’oct. 2009

II Jornades Internacionals sobre l’Explotacio Sexual de les Dones, 2 i 3 d’octubre a Barcelona

Per Julia López i Karme Freixa, 03.09.2009


A les II Jornades Internacionals sobre l’Explotacio Sexual de les Dones, celebrades a Barcelona (Centre de Dones Francesca Bonnemaison) que han tingut lloc els dies 2 i 3 d’octubre, s’ha decidit impulsar una Campanya


  • Per què volem una premsa de qualitat no compraren diaris que porten anuncis de prostitució.

  • Reclamen a les institucions que no insertin anuncis oficials als mitjans que portin anuncis de venda de serveis sexuals.

Amb el títol: “La Prostitució, l’ofici més vell del mon ? o una forma de violència contra les dones”, les jornades s’han clausurat amb la taula de debat sobre “ Els Mitjans de comunicació i la responsabilitat social envers la prostitució

“Desenvolupar una campanya estatal unitària per aconseguir que desapareguin dels mitjans de comunicació els anuncis sobre prostitució” ha estat una de les conclusions d’aquestes jornades organitzades per la Comisión para la Investigación de Malos Tratos a Mujeres, la Platafoma de Organizaciones de Mujeres por la Abolición de la Prostitución i la Plataforma de Suport al Lobby Europeu de Dones.

Entre les raons que s’han adduït:

“Els anuncis sobre sexe de pagament en els mitjans de comunicació de l’estat espanyol tant en els impresos com en els audiovisuals suposen una manera de promoure la prostitució que controlen proxenetes i màfies. Es una altra forma de violència contra les dones”

Es proposa aquesta campanya perquè:

No creiem en l’autoregulació dels mitjans, perquè ja hem vist com incomplien els acords en d’altres temes.

La Comissió per a la Investigació de Maltractaments contra les Dones ha demanat a la Fiscalia que investigui aquests anuncis per la possible col·laboració amb el negoci del sexe que la publicació d’aquests anuncis pot suposar.

Finalment i com a punt més important es demanarà a les institucions estatals i autonòmiques que no insereixin anuncis institucionals en aquells mitjans que continuïn publicant els anuncis de venda de serveis sexuals.

Aquesta campanya plantejada per a nivell estatal es coordinarà amb la que volem desenvolupar associacions de dones amb seu a Catalunya, tals com Plataforma de Suport al Lobby Europeu de Dones l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i les Dones Juristes (entre altres).

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...