Total de visualitzacions de pàgina:

12 de maig 2008

Lydia Cacho ha rebut a Barcelona el premi a la llibertad d'expresió

per Julia López (texte i fotos):
Ver vídeo a: Món Comunicacio/dones

La periodista mexicana Lydia Cacho, ha estat uns dies a Barcelona, ha parlat dels feminicidis, i ha rebut el premi de la llibertat d'expresio a Casa América Catalunya.
Cacho reivindica sense por, el feminisme per lluitar per una societat sense violència.

D
urant aquest any, Lydia Cacho, està rebent nombrosos premis per la seva feina i per portar la seva lluita endavant malgrat les amenaces de mort que rep contínuament. Uns dies abans li havien concedit un premi internacional de la UNESCO, que havia recollit a Moçambic.
La periodista i investigadora mexicana que pertany a la RED INTERNACIONAL DE PERIODISTAS CON VISIÓN DE GÉNERO, i vapoder parlar una estona amb les seves companyes d’aquesta Xarxa a Catalunya, i va participar en un dinar- fòrum ofert pel Col•legi de Periodistes de Catalunya. Catalunya.

La periodista mexicana ha dedicat el Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d'Expressió “a la valentia dels nens i nenes” víctimes de les xarxes d'explotació sexual
La periodista mexicana Lydia Cacho ha recollit el III Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d'Expressió a Iberoamèrica en una emotiva vetllada celebrada a la seu de l'entitat i en la que també han intervingut l'il·lustrador gràfic Antonio Fraguas ‘Forges'; el director de cooperació de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Vila, i el director general de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, Antoni Traveria. ‘Forges' ha lliurat a Lydia Cacho una litografia expressament creada per a l'ocasió en la qual es llegeix la llegenda: “Tu ets teva; jo sóc meu; el nostre amor, dels dos”. La periodista mexicana ha estat guardonada en reconeixement a la seva trajectòria professional de denúncia de les violacions dels drets humans a Mèxic.

"¿Per què les continuen matant?”

Lydia Cacho, periodista feminista mexicana: “El gran repte del segle XXI és aconseguir que la violència contra les dones no sigui només un problema de les dones”

Lydia Cacho es pregunta el mateix que totes les feministes del món i molta gent d'arreu.


En el marc del cicle de conferències sobre la violència contra la dona a Iberoamèrica, “Per què les continuen matant? organitzat conjuntament per Casa Amèrica Catalunya i la Casa de América (Madrid), la periodista Lydia Cacho ha ofert una xerrada a Barcelona per abordar el feminicidi a Mèxic i assenyalar algunes de les condicions a les quals la lluita feminista aspira a arribar per eradicar la violència de gènere. “A Mèxic, on 9 de cada 10 crims no s'investiguen, la justícia sempre està absent: per això les continuen matant”, ha afirmat.

Directora del Centre Integral d'Atenció a la Dona a Cancún, aquesta reconeguda activista pels drets humans ha aconseguit, després de 18 anys de carrera periodística, reportatges de gran impacte social pels que avui dia continua amenaçada.

Malgrat els segrestos i tortures rebudes, Lydia Cacho prossegueix amb la seva tasca al seu país, convertint-se en tota una referència per al periodisme seriós i rigorós, de denúncia de les violacions dels Drets Humans a Mèxic, per la qual cosa el dimarts 6 de maig rebrà el Premi Casa Amèrica Catalunya a la Llibertat d'Expressió a Llatinoamèrica.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...