Total de visualitzacions de pàgina:

9 de març 2009

Les dones celebren el 8 de març amb alegria i empenta

Primer Assemblea Popular de Dones, desprès Festa a la nit i manifestació al migdia del diumenge



Dissabte i diumenge, dies acompanyats de vent però solejats i clars. Fugir de Barcelona podia ser una molt bona idea. Però no. La cita de les dones és sagrada. El dissabte assemblea a l'aire lliure, al mig de la plaça dels angles, envoltades de gent jove passejant, immigrants de tota mena, patinadors/ores, i turistes... i van aconseguir que algunes veïnes del barri i noies joves s’afegissin a aquesta Àgora oberta, en principi sols per escoltar a les companyes que amb el megàfon explicaven les nostres reivindicacions i animaven el ambient, entre elles, algunes de es organitzadores, de la Comissió del 8 de març, de Ca la dona, de Revolta Global, de Caps, de la Plataforma contra les Violències de Gènere, etc, etc. Consultar + info al Blog de JuliaTremols.

El diumenge a las 12 van ocupar la plaça Universitat. Pot ser eren menys que altres anys. Es clar diumenge al mati amb sol...Això si, va haver molta més alegria i relaxació...fer la manifestació al migdia era una novetat... Ens veien les cares, i podien xerrar unes amb les altres, dones i homes (hi havien molts¡¡¡) sense por a perdre's. al final sempre ens trobaven.

Pot ser no arribaven a les 1000 persones, però hi havia molta gent de totes les edats, en grups, en parelles, amb la família, amb la canalla, i es clar... moltes immigrants, i molt color. Podies anar una mica ràpida i mirar el cap de la manifestació..., i tornar fins la cua i ballar al so dels tambors, o corejar els eslògans que cridaven la gent més jove.

I a la plaça Sant Jaume tot va ser molt tranquil i encoratjador. Rosa Zaragoza va ser la mestra de cerimònies, i al final van a oferir-nos la seva música un grup de dones llatines.

Interessant donar una ullada a la referència de premsa sobre el 8 de març 2009, a Google.

Julia L.Tremols

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...