Total de visualitzacions de pàgina:

18 de març 2011

"Escuchame" dona la veu a una dona que ha patit explotació sexual


El primer premi del jurat del I concurs DONAMCINE, de documentals de dones sobre dones se ha concedit a "Escuchame" , curtmetratge de Mabel Lozano. Aquest concurs ha estat organitzat per Entrepobles i per Doble Banda.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a la sala d’actes del Pati Manning, actual seu del CERC (Centre de recursos Diputació de Barcelona) el proper divendres 18 de març, a partir de les 18,30 hores, i fins a les 21 hores, i el dissabte 19, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès

La protagonista del Curt s'interpreta a si mateixa

"Escuchame", que ha ha obtingut el Premi Cultures 2010, reflecteix la crua realitat de les persones que són víctimes del tràfic amb fins d'explotació sexual.

Mabel Lozano, va rodar aquest curtmetratge per arribar al màxim de persones i així fer visible un gran problema en la nostra societat. Segons el Ministeri d'Igualtat i Nacions Unides, el 80% de les dones que exerceixen la prostitució al nostre país són víctimes de tràfic.

El documental dona la veu a la vegada qeu protegeix la seva identitat auna dona que ha patit explotació sexual. La protagonista del curt, originària de Bielorússia, s'interpreta a si mateixa. Es dóna la circumstància que Inna, nom fictici, va ser esclavitzada a Madrid durant cinc mesos i 800 homes van pagar pels seus 'serveis' sense el seu consentiment. Segons fonts externes, la normalitat amb la qual es planteja el tema al nostre país ha estat una de les motivacions que ha portat a la directora i actriu a realitzar aquest projecte.

"A través de tres clients diferents-explica Mabel Lozano-hem volgut que molts espanyols es puguin reconèixer i adonar-se que la tracta no és un fenomen aliè ni totalment clandestí".

El jurat del concurs ha considerat que calia concedir el primer premi al curtmetratge “Escuchame” per la seva qualitat cinematogràfica, tant tècnica com artística i per la seva originalitat a l’hora de denunciar l'abús que pateixen moltes dones en el món: “El seu punt de vista ens situa com a testimonis directes d'una realitat d'explotació sexual invisibilitzada”. [Segueix al BlogdeJuliaTremols]
[+info a donamcine i a moncomunicacio.com/dones.htm]


Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...