Total de visualitzacions de pàgina:

7 de set. 2009

La prostitució: Les diferents cares d'un mateix problema o, com evitar aquest problema mirant cap a un altre costat

Per Tere Mollà

Porto uns dies llegint a la premsa la situació en què es troba la zona del mercat de la Boqueria de Barcelona i de com les treballadores del sexe ofereixen els seus serveis al mig del carrer i la veritat és que estic indignada davant el tractament informatiu que se li està donant a aquest tema. 


D'entrada és un tractament totalment masclista, misogin i ofensiu cap a aquestes dones, que com molt bé diu alguna d'elles, no està realitzant aquest treball per plaer sinó per necessitat en el millor dels casos. 


L'enfocament que es dóna a aquesta notícia és el de les molèsties al veïnat i el de les conductes anticívicas al carrer. Cap dels dos arguments utilitzats són, en absolut discutibles. Però el que ja és discutible és el fet que es posi l'accent només en les dones. I m'explico. 


Les dones que allí es troben, com deia anteriorment, en el millor dels casos són dones a qui la necessitat les ha portat a exercir la professió més antiga del món, però estic segura que hi ha moltes més que estan en aquesta situació com esclaves sexuals de les màfies que les han portat per a la seva explotació sexual. O dit d'una altra manera una mica més forta per tenir-les com a esclaves sexuals. 


Però resulta que els mitjans no diuen ni una sola paraula sobre aquest tema, només tracten aquests dos arguments que anomenava abans. 


Segueixo. No es parla tampoc en cap moment dels clients que també són part activa en l'equació oferta-demanda d'aquest negoci negre, pervers i dolorós per a les dones i que mou milions d'euros. Els Puteros utilitzen els serveis de les treballadores del sexe per satisfer el seu desig sexual, no com a necessitat com estan abocades elles a realitzar-la. És una diferència, un matís important. 


Llegir més

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...