Total de visualitzacions de pàgina:

4 de jul. 2009

La Pride Parade posa a Barcelona en el mapa rosa del món

Per Lina Barber
Des de fa 40 anys a Coney Island (la platja de Manhattan) es celebra el dia de l’orgull Gay amb una gran desfilada i una gran festa per a totes i tots, però, especialment per a gays, lesbianes i transsexuals. Aquesta desfilada s’ha reproduit per tot arreu del món, o si més no, per les capitals més importants d’Europa. La Pride Parade a Barcelona ha reunit a més de 35.000 persones, segons els organitzadors, i una gran festa a l’Avinguda de Maria Cristina de Montjuich recolçada per més de 27 associacions i entitats.







La desfilada ha suscitat opinions a favor i encontra. N’hi ha qui opina que ha estat un intent d’ atraure negoci sense cap implicació ideològica. I d’altres creuen que és un intent de reivindicar i visibilitzar l’orgull de ser gay de forma desenfada i lúdica. Per la seva part, els organitzadors han vollgut destacar la gratuitat de tots els actes, de la participació i els preus populars de les begudes en la festa final.

La manifestació reivindicativa de drets es va celebrar el dia anterior dissabte i va ser secundada per molt poc públic al considerar que a l’andemà, la pride parade també oferia l’oportunitat de transmetre el missatge de la convocatòria d’enguany: “EDUCANT EN NOUS VALORS gltb”.
Amb polèmica o sense, Barcelona ha aconseguit celebrar el dia de l’orgull gay com ho fant les principals ciutats del món, ja és al mapa de l’itinerari rosa, com també hi és Madrid i la resta de capitals europees.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...