Total de visualitzacions de pàgina:

28 d’abr. 2009

Més dones al Parlament Europeu. Campanya 50/50 presentada al Parlament de Catalunya


Es pot firmar el suport a la Campanya 50/50, obrint el document Word de la web de la Plataforma de suport al Lobby Europeu, o a l'espai de CELEM


Les perspectives de representació parlamentaria en clau de gènere a les properes eleccions europees no són molt optimistes. D’una banda els partits presenten poques candidats dones, i d’altra, dona l’impressió de que moltes dones feministes organitzades en diversos grups des de fa temps han treballen i reivindiquen d’esquena a la política europea.

Malgrat això, des de la Coordinadora espanyola para el Lobby Europeo de Mujeres (CELEM) al mes de desembre van promoure a l’estat espanyol la “Campanya 50/50 per la Democràcia” dirigida pel Lobby Europeu de Dones amb l’objectiu de garantir la representació equitativa de dones i homes al nou Parlament Europeu que serà triat al juny del 2009 i a la pròxima Comissió Europea.

Per aconseguir una major representació parlamentaria femenina europea, la campanya 50/50, es va presentat el dilluns 27 d’abril, en un acte institucional al Parlament de Catalunya, obert a les persones que vulgeussin asistir. L'acte que va ser organitzat per la Plataforma de Suport al Lobby Europeu (+info a
Món Comunicació/dones)

Cal tenir en compte que la campanya no es limita a promoure l’elecció de més dones en les properes eleccions europees de juny, també vol assenyalar que l’escassa representació de dones a les institucions de la UE contribueix a la falta de legitimitat democràtica de la Unió Europea: el 77% dels membres del Parlament Europeu i el 66% dels Comissaris són homes

L’establiment d’una democràcia justa a Europa exigeix la representació de tots els europeus, tant homes com dones, en la presa de decisions que afecten les seves vides.
El missatge clau de la campanya és que no pot haver democràcia europea moderna sense igualtat de gènere i que els partits polítics i els governs són els responsables.
Els principals objectius de la campanya són:
- Mobilitzar suport, de base i d’alt nivell polític, per a la campanya 50/50 Mobilitzar a les dones europees per que votin, a les eleccions europees de 2009, als partits polítics que donin suport - l’equilibri i la igualtat de gènere.
- Assegurar el 50/50 al Parlament Europeu el 2009
- Assegurar el 50/50 a la Comissió Europea el 2009
- Assegurar la igualtat de representació entre dones i homes als alts càrrecs de les institucions europees.

Consultar +info a Parlament, i veure vídeo oficial

Julia López

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...