Total de visualitzacions de pàgina:

8 de febr. 2010

Taula Rodona sobre Soberania alimentaria

Taula Rodona i presentació de llibre col.lectiu: Las mujeres alimentan el mundo: Dijous 11 de febrer, 18,30 hores. Col.legi de Periodistes


Sara Lovera tambè impartirà en el CIP un seminari sobre “Gènere i Salut de les dones en la societat i els mitjans de Comunicació”.


El dijous 11 de febrer, a les 18,30 hores tindrà lloc a Sala d'actes del Col.legi de Periodistes de Catalunya, l'acte organitzat per Entrepobles, sobre la sobirania alimentària, en el que es farà la presentació del llibre: “Las mujeres alimentan el mundo” que comptarà amb la presència d’algunes de les autores del llibre.


Les ponents de al taula seran Maria Jesús Pinto, Entrepobles, Sara Lovera, periodista mexicana integrant de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, Rosa Binimelis, de l'Institut d'Economia Ecològica i Ecologia Política, Marta Selva, presidenta de l' ICD i Margalida Massot, tècnica de gènere de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Moderarà la taula, Diva Criado, integrant de la Xarxa internacional de Dones Periodistes i Comunicadores.

Destaquem en aquesta taula la presencia de Sara Lovera, prestigiosa periodista mexicana, experta en gènere, comunicació i cooperació, que entre altres coses va ser fundadora del suplement 'La Doble Jornada' i de l’agència de notícies CIMAC i actualment és corresponsal de SEMLAC.
Lovera ha segut invitada a Barcelona, entre altres coses, per impartir el seminari: “Gènere i salut de les dones a la societat i els mitjans de comunicació”, que organitza la Fundació Sida i Societat i la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores (XIDPIC-CAT). Aquest seminari tindrà lloc els deis 17 i 18 de febrer, a les 4 de la tarda, al Centre Internacional de Premsa de Barcelona (CIP).

Llibre Col.lectiu sobre la Soberania alimèntaria


“Las Mujeres alimentan el mundo” és el resultat d'una tasca col.lectiva sobre la sobirania alimentària i el paper de les dones, realitzat per un grup d'expertes de diferents països del món. Les autores Lidia Senra, Irene León, Rosana Tenroller, Luisa Curina, Diana García, Rosa Binimelis, Mariona Bosch, Amaranta Herrero, Iratxe Arriola, Henar Gómez, Ainhoa Iturbe, així amb l'equip de coordinació de Entrepobles format per Montse Benito, Alex Guillamon , Maria Jesus Pinto en els seus articles defensen la sobirania alimentària com una proposta de futur, sustentada en principis d'humanitat, com són l'autonomia i l'autodeterminació dels pobles i de les persones, que inclouen la necessitat que s'incloguin propostes des de la perspectiva de gènere per fer visible el paper fonamental de les dones i superar les discriminacions específiques que pateixen.

Aquest llibre, tal com explica la pròpia Montse Benito en el pròleg del mateix: “reafirma el compromís, acompanyament i implicació d'Entrepobles en els processos d'empoderament de les dones camperoles i indígenes i en la reivindicació dels seus drets en la lluita per un món rural viu i per la sobirania alimentària ".


La presentació s'acompanyarà de la projecció d'un documental de testimonis i posteriorment hi haurà un debat amb el públic assistent


Lloc: Rambla de Catalunya, 10-pral. 18,30 hores.
Tel 934.121.111. Assistència lliure






Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...