Total de visualitzacions de pàgina:

14 de juny 2011

LES DONES PRIMER: Jornades Internacionals a Barcelona per a escoltar la veu i compartir amb lideresses


La majoria de les dones que participen com a ponentes a les Jornades de Barcelona, estan ja a la ciutat o han iniciat una gira per diversos llocs de l'estat espanyol. Les que han vingut de Colombia es mostren molt dolgudes per l'assessinat de Ana Fabricia Cordoba, companya de la Ruta Pacìfica

També la companya de Guatemala va viure fa uns dies a la seva terra la mort d'una companya, i totes malgrat la repressió, les desaparicions i les morts , segueixen lluitant en primera llínia i volem reforçar el moviment de les dones en els seus paissos i en Europa.

Fitxa tècnica . Jornades internacionals, sobre els impactes diferencials, propostes i lluites de les doens en situacions de conflictes:

Dades; S’inauguren el dijous a les 18,30, continuen tot el divendres, i la clausura serà el dissabte al migdia. :

Lloc, Sant Pere més Baix, 7 0803 Barcelona, tels, 932684218 :

Comptarem amb: dones de Colòmbia, Equador, Perú i Marroc, i a més invitades expertes en el paper de les dones en els conflictes i en la lluita per la soberania alimèntaria.


Organitza Entrepobles

Impactes diferencials, propostes i lluites de les dones en situacions de conflictes

Aquestes dones lideresses i lluitadores parlaran a les Jornades organitzades per Entrepobles, amb la col·laboració d’un conjunt d’organitzacions socials, que s’iniciaran el dijous 16 de juny a les 18,30 hores, a la sala Gran de l’Espai Francesca Bonnemaison, continuaran el divendres 17 i acabaran el el dissabte 18 a les 14 hores.

Entre les participants destaquem a: Julia Cuadros, de Perú ; Carmelina Morán, que pertany al a la Asamblea Unidad Cantonal de Cotacachia a l’Equador; Sandra Patricia Sánchez de Colombia; Paula Irene del Cid, de La Cuerda, Guatemala; Gloria Chicaiza d’Acción Ecológica d’Equador, Alexandra Jurado de Colòmbia i Jamileth Vargas també de Colombia iGuadalupe Rodríguez, de Salva La Selva en colombia, així com Fatima Lamah, que ve del Marroc.

El dijous 16, a les 18,30 hores, en el primer conversatori del ‘inauguracio internvendranJulia Cuadros; subdirectora de CooperAcció; Peru . Experta en mineriai dones (Mirar entrevista y video en Napa); Gloria Chicaiza, es de Acció Ecòlogica de’Equador, i ha traballat estudiant i denunciant els imapctes difernciales en les doens per les industries esxtractivesw forestals , agrocombustibles, privatizació de l’agua, etc.., i Sandra Patricia Sánchez, de Fensuagro- Vía Campesina , Colombia; Treballa amb les desigualtats de les doens en l’accés ala terra i el seu protagonisme en la Defensa del territori. També parlarà en nom d els treballodores de les “maquil.les” al Marroc: Fatima Lamah, de Attawassoul. Treballadora de maquil·les a Tànger, el Marroc. Les transnacionals i les discriminacions envers les dones, vulneració de drets laborals i sindicals.

El divendres 17 hauran seminaris simultanis des de les 9,30 a les 18 hores i un nou Conversatori a les 18,30 de la tarda. Als seminaris es vol analitzar les causes dels conflictes i els seus impactes diferencials sobre les dones, així como posar en evidència el protagonisme de les dones en les lluites i propostes que s’estan plantejant. Així doncs, i sempre des d’un enfocament feminista es reflexionarà al voltant de les transnacionals i el seus impactes sobre el territori, pressions a les dones sindicalistes, situacions provocades per la instal·lació d'empreses mineres, conseqüències dels monocultius com els destinats a producció d'agrocombustibles, etc, i també de la lluita i resistència de les dones front els conflictes. Al Conversatori de la tarda podrem escoltar i compartir amb Alexandra Jurado, del Movimiento Social de Mujeres por al Paz y contra la guerra de Colòmbia; Paula Irene del Cid de La Cuerda, Guatemala, Jamileth Vargas del Movimiento de Víctimas de Crimenes de Estado de Colòmbia, Carmelina Morán de la Asamblea de Mujeres Diversas d’Equador i Guadalupe Rodríguez, de la organització europea Salva la Selva


Donar la paraula a les invisibles

Aquestes jornades impulsades per aquest conjunt d’organitzacions (Entrepobles, Centre Delàs de Justícia i Pau, Cooperacció, Dones per Dones, Ecologistes en Acció, EDPAC, IPB, Juristes Solidaris, Lliga pels Drets dels Pobles, Marxa Mundial de Dones de Catalunya, Mon Comunicació, ODG, Plataforma Q’atary Perú, Xarxa de Dones Periodistes amb visió de Gènere, SETEM) volen donar a conèixer les causes que generen conflictes a diferents països, sobretot de Centreamèrica, Sud-amèrica i alguna experiència al Marroc.

Aquests “Conflictes” van més enllà de ser “guerres declarades”, passen desapercebuts per a l’opinió pública, i sobretot no es té en compte la situació específica de les dones que resten invisibilitzades, per la complicitat dels mitjans de comunicació, les transnacionals i els governs. Per això en aquestes jornades dones representatives prenen la paraula, des d’una perspectiva molt concreta, analitzant els impactes diferencials en dones i homes, i la vulneració dels drets específics de la població femenina. Es vol fer visible les capacitats de resposta de les dones que actuen i resisteixen davant els conflictes per aconseguir un món més just amb equitat de gènere.

Les jornades compten amb el suport de ACCD, AECID i Diputació de Barcelona


Inscripció prèvia per als seminaris al blog les dones primer

Per a més info : Blogmoncomunicacio

La independent;

Defensa de territorios

Julia López

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...