Total de visualitzacions de pàgina:

4 de febr. 2010

Presentació llibre 'Las Mujeres alimentan el mundo'

Maria Jesús Pinto, Barcelona, 4/02/2010

Presentació

dijous 11 de febrer,a les 18,30 hores. Sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya: Rambla de Catalunya, 10 –pral. Tel 934121111


Taula Rodona: Les dones alimenten el món


Amb Maria Jesús Pinto, d'Entrepobles, Sara Lovera, periodista, redactora de SEM-LAC, integrant de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género, Rosa Binimelis, de l’ Institut d’Economia Ecològica i Ecologia Política, Marta Selva, presidenta de l’ICD i Margalida Massot, tècnica de gènere de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Moderarà la taula, Diva Criado, integrant de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya.


El llibre és el resultat d’una feina col.lectiva sobre la sobirania alimentària i el paper de les dones realitzat per un grup d’expertes de diferents països del món.

Les autores Lidia Senra, Irene León, Rosana Tenroller, Luisa Curin, Diana García, Rosa Binimelis, Mariona Bosch, Amaranta Herrero, Iratxe Arriola, Henar Gómez, Ainhoa Iturbe, així con l’equip de coordinació d‘Entrepobles format per Montse Benito, Alex Guillamon, Maria Jesus Pinto defensenen el seus articles la sobirania alimentària com una proposta de futur, sustentada en principis d'humanitat, com són l'autonomia i l'autodeterminació dels pobles i de les persones. Assenyalen també la necessitat d'incloure propostes des de la perspectiva de gènere per tal de fer visible el paper fonamental de les dones i superar les discriminacions específiques que aquestes pateixen.


Tal i com explica la Montse Benito al pròleg del llibre: Aquesta publicació reafirma el compromís, acompanyament i implicació d'Entrepobles en els processos d'empoderament de les dones camperoles i indígenes i en la reivindicació dels seus drets en la lluita per un món rural viu i per la sobirania alimentària.

La presentació s’acompanyarà de la projecció d'un video amb testimonis.

Posteriorment hi haurà un debat amb el públic assistent.





Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...