Total de visualitzacions de pàgina:

4 de des. 2010

Maria Elba recupera la vida d'El Siglo en blanc i negre

Mireu la informació sobre aquesta exposició al Blok Fick de Maria Elba

Maria Elba va inaugurar el dijous 25 de novembre, al Pati Llimona l’exposició: “Dones d'El siglo". Una exposició sobre la vida quotiadana dintre dels grans matgazens "El Siglo" durant la decada dels anys 70. Elba, artista, fotógrafa escultora i esmaltista treballava de dependenta, a la vegada que per les nits estudiava fotografia. Les seves companyes eren normalent la seva font d'inspiració i de pràctica fotogràfica. Ara, 30 anys després ha recuperat els vells negatius, i també ha retrobat a gran part de les seves companyes de feina, a les que ja havia perdut la pista.

Ella mateixa explica en el futlletó d'invitació, el per què d’aquesta mostra única i exclusiva de l'inteior de uns grans matgazens més populars del centre de Barcelona. “A mitjans dels anys 60, als meus setze anys vaig entrar a treballar com aprenent de dependenta en els magatzems El Siglo. Aquesta exposició és una mostra de retrats d’aquella època, dels meus començaments en el món de la fotografia, negatius – trossos de temps- que van estar a punt de desaparèixer, salvats gairebé de miracle. Veure’ls em va portar el records dels meus companys, i sobre toto de les meves companyes, de les seves veus, dels seus noms.Vull reunir en aquesta exposició dues intencions: per una banda, l’abraçada i reconeixement a l’afecte d’aquests companys. Per l’altra, el valor que té com a reportatge fotogràfic nascut no d’una sessió precipitada per un diari, sinó de la convivència i el coneixement personal”.

Aquesta exposició mostra de la feina i l’estil de les dones d'una època que es va començar a acortar faldilles i a usar tot tipus de pantalons. El Siglo va desaparèixer a finals dels anys 80.

La Exposció romandra oberta fins al 17 de desembre. Sala Montserrat Roig. Pati Llimona. Barcelona

Julia López
Fotos: Susana Villafañe

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...