Total de visualitzacions de pàgina:

16 de juny 2010

Carme Freixa nova presidenta de l’ADPC

Per Tona Gusi

Barcelona, 16 de juny de 2010


La periodista Montserrat Puig ha deixat el càrrec de presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) després de 7 anys d’exercici.

A l’Assemblea extraordinària d’ahir dimarts15 de juny de 2010 s’ aprovà la proposta de la Junta directiva de l’associació per la qual la periodista de radio i columnista a “20 minutos” Carme Freixa esdevé la Nova presidenta de l’ADPC . Carme Freixa també es coneguda per la seva tasca com a psicòloga.

S’incorpora com a vocal de la Junta la periodista Carmen Juan, subdirectora del programa de Júlia Otero “En la Onda” a Onda Cero. La resta de la Junta continua en els seus càrrecs.

La nova presidenta de l’ADPC es postulà amb l’experiència que donen més de 18 anys de treball en els mitjans de comunicació - sempre des del periodisme amb visió de gènere- i les tasques de coordinació realitzades en diverses campanyes comunicatives per les TICs.

Carme Freixa creu que donar visibilitat a l’ADPC i que es parli de l’Associació és un símptoma de vitalitat. Campanyes com les desenvolupades a través de facebook (contra els anuncis de prostitució als mitjans) han estat definitives per a l’extensió geogràfica del coneixement de l’ADPC. També alerta contra un cert “puritanisme” en la professió: ja que els oficis es fan i s’aprenen.

Les xarxes i el treball en xarxa és el primer objectiu i alhora mitjà que emprarà la nova Presidenta per arribar a centenars de milers de dones i treballar en la defensa dels seus drets i la visibilització de les seves lluites. Continuar l’impuls, que l’any 2005 l’ADPC va donar a la Xarxa Internacional de les Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere forma part dels seus objectius prioritaris, així com el recolzament a la Xarxa Internacional per a la creació d’una Agència de noticies amb Visió de Gènere a Catalunya (va expressar en resposta a aquesta periodista).

La nova presidenta de l’ADPC té l’encàrrec d’elaborar un pla de treball i presentar-lo a la propera Assemblea extraordinària de l’ADPC: Més presència als mitjans de la pròpia associació i de cada una de les seves membres són els dos objectius immediats que aportarà aquest pla.

Montserrat Puig deixa aquesta llarga presidència, a la qual va arribar després de Montserrat Minobis i Elvira Altés, amb un superàvit econòmic de l’associació i amb “un plantell de periodistes joves a la revista Dones digital i al revista monogràfica Dones”. També des de l’ADPC s’ha impulsat el treball a les ràdios del país de periodistes joves amb visió de gènere. El manteniment i l’èxit de la Festa dels Premis periodístics atorgats per l’ADPC, el cercador d’expertes i la seva ampliació constant, recerques periodístiques, anàlisis d’impactes en els media, presentacions, taules rodones, etc. formen part de les activitats desenvolupades per l’ADPC sota la seva presidència. Cal destacar la participació de l’associació en els Primers Tallers de Gènere i Comunicació a Catalunya, realitzats per la Xarxa Internacional.

Tanmateix la participació d’associades en els diverses comissions de l’ADPC continua essent molt minsa i es fa ineludible la seva activació.

Un bon nombre d’associades pressents a l’Assemblea varen fer sentir la seva veu en els sentit que si bé probablement no hi hagués hagut cap altra periodista a optar el càrrec de Presidenta de l’ADPC si que s’hagués hagut d’obrir un procés participatiu que remogués la massa social amb totes les associades a l’ADPC i les col·legiades al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb altres possibles propostes. En aquest sentit es demanà mantenir la Junta anterior i obrir un procés. Aquesta proposta fou desestimada però alhora s’acceptà la idoneïtat de la presentació d’aquí un any del pla de treball de la nova Presidenta.


Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...