Total de visualitzacions de pàgina:

4 de des. 2009

SICAR CAT DENUNCIA EL TRÀFIC DE DONES AMB FINALITATS D’EXPLOTACIÓ SEXUAL COM A UNA FORMA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA


Coincidint amb el 25 de novembre de 2009Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, les Adoratrius de Catalunya, a través de SICAR cat, un programa d’atenció integral a dones víctimes del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual i dones relacionades amb entorns de prostitució, denuncien el tràfic de persones com a una forma de violència masclista. Per això, han llançat una campanya online per a sensibilitzar sobre els drets de les dones que cada dia són vulnerats.


Encarna Jordán, Directora de SICAR cat, comenta: “Hem volgut fer participar les dones que formen part del programa generant un espai de participació en les activitats de sensibilització. Elles són agents d’acció, de visibilització del fenomen del tràfic amb finalitats d’explotació sexual.”


Una de les dones que ha participat en aquesta iniciativa, procedent de Ghana, afegeix: “ Per a nosaltres és molt important la detecció i la prevenció des del país d’origen i la necessitat de crear xarxes a les quals unir-nos voluntàriament, lliurement; que convidin, no que imposin.”

Progressos en contra de la violència masclista


El passat 16 d’abril de 2008, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, on es recull el tràfic de persones i l’explotació sexual de dones i de nenes com a una manifestació de violència que es produeix en l’àmbit social o comunitari.


La llei utilitza l’expressió violència masclista, que és aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones, i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat. Veure el vídeo

Barcelona. Nota de premsa enviada per SICAR


Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...