Total de visualitzacions de pàgina:

9 de març 2007

Una “mani 8 de març” diversa i entretinguda (com sempre)

Un passeig Rambles avall
de tot tipus de gent i grups
a favor de les dones ...


La manifestació que organitza cada any, la Comissió 8 de març, des de ca la Dona sempre s'asembla a si mateixa... Més o menys acudeix el mateix nombre de persones (per cert: per què mai es dones xifres encara que siguin aproximades?) que passegen tranquil·lament des de la Plaça Universitat, Rambles a baix, fins a la Plaça Sant Jaume, individualment, en parelles, amb coneguts/des, o en "grups" molt diversos. Alguns d'aquest grups poc a poc, es van quedant molt al darrera de la capçalera i van deixant espai al mig, mentre van cridant les seves consignes, frases o van fent teatre o "perfomance" en directe, tocant la seva música, o amb els seus salts...
El més divertit, si esperes fins que arriba la cua... és comprovar amb optimisme, la joia de la majoria, sobre tot dels més joves, elles i ells van junts sostenint les pancartes, cridant o xerrant... Uns pocs 0 poques, porten màscares blanques per a denunciar la violència de gènere, i la veritat és que fan impacte... Altres prefereixen disfresses més colorides, un grup de dones amb perruques de colors llampants van estampant en les parets unes sigles (que ara no recordo) , y un altre grupet, vestits de negre i amb la cara tapada també impregnen les parets amb una frase molt bona, però que pot tenir una doble interpretació : "per una societat sense gèneres".
El lema "Jo et i em cuido, tu em cuides, etc..." obria la manifestació, amb un grup de dones de totes les edats, però en la seva majoria eren de les que segurament saben bé el que és "tenir cura de les altres"... Aquest lema va ser molt ben rebut per la majoria del grups que també el reprodueien en les seves pancartes.
Al mig de gent tan diversa, una altra imatge d’impacte, molt bonica i saludable, un nombrós grup d’emigrants, elles molt "maques" al davant, i ells al darrera (també amb pancarta) encapçelats per un grup de nens i nenes. Semblaven ser fills i filles, que molt contents intentaven repetir el que escoltaven al darrera: "papers per a totes" "cap persona es il·legal", "la llei d’estrangeria, és violència contra les dones"... Es notava que, malgrat les diferències, a tota al gent el unia , sobre tot, la lluita en contra de la violència contra les dones. Una "mani" potser encara, d’una "minoria", però solidaria i "feminista", més de molt qualificada i lluitadora, una veritable esperança de futur (i d'ara mateix, és clar! )
Julia (una participant més...)
Fotos de Julia L. Tremols, Emi Escudero i Carles Puchades
(+Info d'agenda sobre el mes de març en femení en Món Dones)

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...