Total de visualitzacions de pàgina:

15 de març 2007

Recomenació especial: L'altra Guerra al Villarroel

Des del 14 de març... al Teatre Villarroel (Barcelona)
El cos d’una dona és estirat a terra. Claudine Planchon sembla morta. No sabem si podrà aixecar-se i tornar a començar. Amb aquesta imatge sòbria, freda, crua, la protagonista dóna veu a testimonis reals per representar una guerra –per explicar un conte- sobre la violència contra les dones. Claudine comença el combat de la seva vida contra aquesta ombra del dia a dia, per al dret al respecte i a la dignitat humana. En la frontera entre la literatura i el teatre, aquesta obra evita la compassió i la pietat superficial per deixar-nos cara a cara amb la fragilitat i la complexitat del personatge; per transformar el crit en paraula, la ferida en paraula. Una reflexió que ofereix una nova mirada sobre les ambivalents possibilitats del desig. D'Elsa Solal Director d'escena: Ramon Simó , actriu: Cristina Plazas



Cristina Plazas, actriu madrilenya compromesa dona vida a una dona que després d'haver sigut asesinada pel seu marit, s'atreveix a dir tot el que no havia pogut dir en la seva vida. Una vida d'una dona "normal" i feliç, truncada per un home que semblava "normal". L'autora de la obra escriptora francesa, Elsa Solal, va treballar gairebe un any i mig en un centre de suport de les dones mltractadesa Grenoble. Una experiència que la va deixar col.lapsada durant un temps, fins que va escriure el text de la obra.

L'ennemic a casa: debat
El dilluns 19 a las 19,30 hores
, a l'Espai Bras (Teatre Villarroel) es desenvolupara un debat obert, amb la presència d'una jutjessa del Jutjat de Violència contre les Dones, a més de persones implicades en el tema dels "maltractaments". Francisca Verdejo, responsable del jutjat número 2 de Barcelona, dedicat en exclusiva a la violència de gènere, així com membres del seu equip, una dona maltractada i la companyia de l’espectacle “L’altra guerra”
Moderat per Àngel Alonso, director de l’Espai Bras
[+info sobre teatre a Món/Teatre]




Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...