Total de visualitzacions de pàgina:

13 d’oct. 2010

NOTA DE PREMSA SOBRE LA CELEBRACIÓ DE LA III TROBADA ESTATAL DE PERIODISTES AMB VISIÓ DE GÈNERE

Santiago de Compostela, 13.10.2010


La III Trobada Estatal de Periodistes amb Visió de Gènere presenta a Galícia la campanya per no comprar premsa amb anuncis de prostitució

La campanya per eliminar els anuncis de contactes i prostitució a la premsa escrita s'ha presentat avui a Galícia en el marc de la III Trobada Estatal de diari amb Visió de Gènere, celebrat aquesta tarda a l'auditori de la facultat de Ciències de la Informació de la Universitat de Santiago de Compostela.

Aquesta campanya és una de les prioritats de l'agenda informativa de la Xarxa Estatal de Periodistes amb Visió de Gènere, els objectius passen per la reivindicació de la funció social del periodisme. La Xarxa proposa l'aplicació de la visió de gènere a les informacions, l'ús d'un llenguatge no sexista o fer visible a la gran quantitat d'expertes en les diferents àrees informatives, tal com proposa Carme Freixa, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (APDC).
La periodista catalana Tona Gusi va moderar aquesta trobada en la que va cedir el torn a la representant de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, June Fernández, que va analitzar les propostes sorgides de la III Trobada Internacional celebrat el 2009 a Bogotà, així com les dades de la propera trobada que se celebrarà a Fes (Marroc) el proper any. Per la seva banda, la periodista Lídia Vilalta va destacar la propera trobada de la Xarxa Mediterrània d'Informació i Comunicació amb Visió de Gènere que se celebrarà al novembre a Roma.

Les Xarxes Internacionals es van establir el 2005 com una xarxa intercontinental per fer visible la desigualtat de gènere en els mitjans i per facilitar que les agendes informatives abastin temes de gènere.


Associació de Periodistes de Santiago de Compostela (APSC)
-------------------------------------------------- -----------------------------------------------
enllaços:

http://www.crtvg.es/ cal buscar a l'hemeroteca i veure, tant en la Ràdio Galega com en TVG.
http://www.20minutos.es/noticia/824384/0/ (previ)
http://www.adn.es/lavida/20100925/NWS-0695-Periodistas-presentan-anuncios-contacto-comprar.html (previ Europa Press)
http://www.atlantico.net/noticia/111602/asociaci% C3% B3n/mujeres/periodistas/anuncios/contactos / (previ atlantico diari)
http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=530604 a ABC

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...