Total de visualitzacions de pàgina:

20 de maig 2010

Periodista de Birmania por la Paz ferit a Thailandia


Dissabte 22 de maig de 2010

El company de Conxa Pinós (Birmania por la Paz) periodista,  realitzador  audiovisual i cineasta Flavio Signore, ferit de bala a Bankog (Thailandia) el dijous 20, segueix a l'hospital de la capital, malgrat les promeses de l’ambaixada italiana que s'havia compromès a gestionar el trasllat urgent del periodista. a Signore li vna disparar   quan estava rodant les manifestacions dels "camises vermelles". Pinós segueix  preocupada, d'una banda per la situació sanitària de Signore (pateix infecció) que està en un hospital públic que potser no reuneixi les condicions adequades i d'altra banda, pot ser represaliat com "amic" dels manifestants i espera que el seu company retorni a Barcelona, el dilluns.

Mireu la carta que ha escrit Signore i que s'ha publicat a Birmania por  la Paz   
Julia lópez

Periodistes des de la línia de foc a Bangkok
per Concha Pinós
Crema Bangkok en meitat del caos i la tragèdia humana, la violència guanyo la batalla dels carrers. Els dos primers ministres en un duel a mort no han tingut compassió de posar els civils com|com a escuts humans de les seves ambicions personals. Ara la marea vermella s'ha mogut a les 23 províncies de nord en sud.

Despues de molts anys a Àsia, construint la pau i sovint lluitant amb la guerra, protestes de carrer i previsions hipoteticas sobre la societat civil. Fa uns mesos que venim avisant que el Ral·li dels Camises Vermelles no anava a acabar en Festa de la Solidaritat.

El Setge de Bangkok, ha estat l'Opera de los Tres Reales, més de dos mesos en els quals els mitja, activistes i periodistes independents han hagut de creuar les lineas de foc entre els Camises Roges, Camises Grogues, Camises Varias i els membres secrets del Govern que espiaven els moviments de tots.

Pobres periodistes!. Com risc per a una foto? Com per a unes imagenes o per a una entrevista?. Manar un periodista a un conflicte és un gran dilema, fins i tot els mitja més grans es qüestionen com fer-ho amb seguretat: hi ha hagut ja massa morts.

Les organitzacions actives com la nostra solem treballar " no oficialment" cobrint aquests moments. Més encara si es tracta de Tailàndia. Tenim un pressupost limitat, sol anem armats amb cambres|càmeres, quaderns i sabatilles i intentem mantenir el sentit de la integritat períodistica. Conservant l'espiritu de "Càmeres per a la Democràcia". Però aquesta vegada ens han donat a la columna.

Flavio Signore ha caigut a Bangkok, ha estat un franctirador d'aquests que cobra entre 2000 i 5000 Baths per cap. La bala entro per la base de l'esquena i afortunadament salío. Encara es debat entre la infecció i la febre. Pitjor sort va tenir el nostre col·lega italià que illot ahir. En els nostres comptes hi ha hagut 12 periodistes ferits greument i un mort. No podem saber quants han cobert el " Assalt a Bangkok", però si els que han caido

Bangkok no és ara més segura que fa vint-i-quatre hores, al contrari ara hi ha franctiradors de tots els costats i disparen tambien a la premsa. Així que si estais pensant a treure la cambra|càmera per fer ús del vostre dret a informar pensaroslo dues vegades perquè Bangkok és un Trampa. (dijous, 20 de maig 2010)
[Foto de entrevista a Flavio Signore]

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...