Total de visualitzacions de pàgina:

17 de febr. 2009

Una Dona de 84 anys canta com ho feia al camp de concentració de Ravensbrück

Amical de Ravensbrück va organitzar un emotiu concert al Palau de Pedralbes amb motiu del día Internacional de les Víctimes de l'Holocaust.

L’associació Amical de Ravensbrück, que des del 2005 lluita per mantenir viva la memòria de les dones i tota la gent que van patir o morir en el camp de concentració alemany de Ravensbrück, va oferir el 31 de gener al Palau de Pedralbes el concert Cançons de Ravensbruck amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes del Holocaust. El concert que va ser organitzat per Amical de Ravensbrück va comptar amb la presència de dones representants de grups de la Memòria Històrica, així com amb la regidora de Dones de l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Blasco i de Felix Alonso, el director general de Relacions Institucionals de la Generalitat.

El concert va ser interpretat pel grup Coincidence, que des de fa 10 anys es dedica a portar amb les seves cançons el missatge de la resistència a l’holocaust, connectant-lo amb els problemes d’avui pel que fa a la justícia i la pau. El grup el formen Esther Bejarano (vocal), la seva filla Edna Bejarano (vocal i percussió), Joram Bejarano (baix), Wilfried Hesse (celo) i Clemens Völker (guitarra). Esther Bejarano, medalla Carlvon-Ossietzky per la seva contribució a la Pau, és una dona de gairebé 85 anys, menuda, de cabells blancs i ulls clars i límpids. Amb la seva veu i la complicitat del seu grup va demostrar que no cal joventut per electritzar ni seduir el públic. Esther Bejarano, una dona supervivent que forma part de la nostra història, testimoni viu de la nostra historia tràgica europea que no podem oblidar, de la qual no hem de prescindir.

[Seguir llegint a Món Comunicacio/ Activitats Associacions de Dones a la Ciutat de Barcelona
Text i fotos: Julia López i Mony Monell (Febrer 2009)

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...