Total de visualitzacions de pàgina:

21 de jul. 2008

Trobada per conéixer experiències i estratègies de participació política feminista


per Tona Gusi
ADPC/XIDPIC.CAT-XIPAVG
http://cat.bloctum.com/tonagusi


Aquest divendres passat, 18 de juliol, hi havia convocada una trobada a Ca la Dona per a: ' dones ben diverses de diferents espais i grups (de Ca la Dona, d'ongd, d'altres grups autònoms, joves, grans, migrants...)'. Es tractava de conéixer les experiències i estratègies de participació política feminista.

Aquesta era la tercera reunió. ACSUR en va convocar la primera per reunir a companyes de Centreamèrica, però posteriorment les convocants són ja tot el grup i des de l'aquí i l'ara proposen: "Si, com nosaltres, creus que falten espais de discussió entre dones de diferents àmbits i feminismes des d'on buscar respostes col·lectives a les mateixes inquietuds més enllà de les nostres especificitats i diferències....Ens agradaria comptar amb tu, amb vosaltres, amb els grups que fem i inventem des de la nostra quotidianeitat els feminismes d'aquesta ciutat...".

Diverses companyes de la XIDPIC.CAT-XIPAVG hi han assistit i han pres el compromís d'incoprorar-se regularment a aquestes trobades ( la propera es convocarà pel mes de setembre) i de fer circular l'informació per les llistes de la Xarxa Internacional.

Experiències ja compartides en les anteriors trobades són: La Ruta Pacífica, el Movimiento Amplio de Mujeres, la casa 'MAMBO', l'Assemblea Autogestionada pel Dret a l'Avortament, etc.

Els temes que hi ha damunt la taula són: les agendes concretes de les organitzación impedeixen fer xarxes?; les diferents edats comporten diversos tipus de feminisme? Les feministes de més edat es reserven unes quotes de poder i 'pontifiquen' sobre què és i què no és feminista?; Cal o no una plataforma comú per tractar estratègies de participació política feminista?.

Ca la Dona pot ser un d'aquest espais de trobades, deslligades de qualsevulla organització o plataforma com ara Forums Socials i altres.

Notícies de la Xarxa

Agenda, comunicacions, campanyes...